Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za učenike sa posebnim potrebama koji su bili učesnici Međunarodne ulične trke “Prijedor 2017”, prenosi Srna
Riječ je o tridesetak učenika osnovne i srednje specijalne škole Javna ustanova Centar “Sunce” od kojih je desetak prvi put osvojilo priznanje na sportskim takmičenjima.

Đaković je izrazio zadovoljstvo uključivanjem djece sa posebnim potrebama u ulične trke, kao manifestaciju povodom obilježavanja Dana grada, 16. maja.

“Na ovaj način sva djeca našeg grada bila su uključena u ovu sportsku manifestaciju i ovim putem sam im želio čestitati na posebnom trudu koji su uložili i uručiti im stimulativnu nagradu za buduća slična angažovanja”, rekao je Đaković.

Gradonačelnik Prijedora je ovim učenicima uručio novčana sredstva od po 100 KM.

Učenik prvog razreda srednje specijalne škole Nemanja Jeftić istakao je da je zahvalan zato što su organizatori trka njemu i njegovim drugovima dozvolili da samostalno trče.

“Kada smo trčali sa drugom djecom, nismo imali šanse i ovako je bilo bolje, a ja sam osvojio treće mjesto”, rekao je Jeftić.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković istakla je da je ovo prvi put da su učenici sa posebnim potrebama samostalno učestovali na prijedorskim uličnim trkama, a zajedno sa njima i učenici koji su u inkluziji i pohađaju nastavu u redovnim školama.

“Ovo je za nas veoma značajan projekat jer smo zajedničkih trudom pokazali inkluziju u praksi i da djeca sa smetnjama u razvoju nisu zaboravljena”, navela je Radakovićeva.

Centar “Sunce” u Prijedoru pohađa 116 učenika od koji su 23 srednjoškolca, a ostalo su osnovci koji su raspoređeni po grupama i još u dva područna odjeljenja u Čirkin Polju.