Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da izjave bivšeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića produbljuju evidentne raskole u toj partiji i svjedoče o tome da SDS nema svoju politiku, već se rukovodi isključivo trenutnim interesima pojedinaca u vrhu te partije.

“Ne znam šta sada hoće i u čije ime govori Bosić, koji je prije samo nekoliko sedmica novinarima u Sarajevu s ponosom pokazivao prazan list na kome su trebali da budu potpisi podrške SDS-ovih poslanika za inicijativu SNSD-a za smjenu Denisa Zvizdića”, rekao je Košarac, komentarišući jučerašnje kritike zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH upućene na račun predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Košarac je naglasio da je inicijativa SNSD-a za smjenu Zvizdića i obaranje aktuelnog Savjeta ministara BiH još otvorena, ali je izrazio sumnju da će SDS takvu inicijativu podržati.

“Bosićeve izjave predstavljaju samo providan pokušaj dodvoravanja biračima u Republici Srpskoj. Bosić je važan dio propalog političkog projekta, s Bakirom Izetbegovićem na čelu, čiji je cilj bio urušavanje Republike Srpske. Nakon što je taj projekat propao, a građani na lokalnim izborima jasno pokazali šta misle o takvoj politici SDS-a, jedan dio članova te partije pokušava da se izvuče iz te priče, a drugi bi da ostanu uz Bakira. To je ključni razlog aktuelnih sukoba unutar SDS-a”, ocijenio je Košarac.

On je ponovio da će SNSD, kao i do sada, u Sarajevu raditi isključivo na zaštiti interesa i institucija Republike Srpske.

Izvor: SRNA/RTRS