“Razmaženi princ” učenika prijedorske Osnovne škole /OŠ/ “Petar Kočić” proglašena je za najbolju na konkursu koji je raspisalo Pozorište Prijedor.
Ovo je ujedno bila i najbolje režirana predstava koju potpisuju učiteljice ove škole Dijana Grbić i Dragana Stojanović.

Nagrađena predstava izvedena je u sali Pozorišta Prijedor, a potom su uručene nagrade i priznanja svim nagrađenim o kojima je odlučivao žiri u sastavu Mirela Predojević, Muhidin Šarić i Dean Batoz.

Nagrada za tekst i adaptaciju pripala je učiteljici Vesni Zekanović za predstavu “Kraljica za jedan dan”, a specijalna nagrada za ljepotu govora pripala je akterima predstave “Vuk u sudnici”, učenicima OŠ “Dositej Obradović”.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Katarini Balaban za ulogu vještice u predstavi “Razmaženi princ”, dok su nagradu za najbolju mušku ulogu osvojili Lazar Radivojac iz OŠ “Branko Ćopić” za ulogu zeca u predstavi “Ogledalce” i Aleksandar Goronja iz OŠ “Petar Petrović NJegoš” iz Busnova za ulogu oca Simeona u predstavi “Preko trnja do ruža”.

Nagrada za scenografiju pripala je predstavi “Priče iz Kockograda”, koju su izveli učenici OŠ “Petar Kočić” iz Busnova, dok je nagrada za kostim i nagradu za lutke dobila Mladena Odicki iz OŠ “Desanka Maksimović”.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da je riječ o jedinstvenoj smotri dječijeg dramskog stvaralaštva.

“Na ovogodišnji konkurs, koji Pozorište Prijedor raspisuje po sedmi put, prijavilo se šest škola sa osam predstava, čime smo zadovoljni. To je pokazatelj da se u prijedorskim školama kvalitetno radi sa djecom”, rekao je Baroš.

On je dodao da će pozorište nastaviti sa ovom praksom dokle god bude zainteresovanih škola kojima su i ovog puta uručene diplome kao zahvalnice za popularizaciju pozorišne umjetnosti.