Sportska dvorana “Mladost” u Prijedoru poslovala je prošle godine pozitivno, odnosno sa 225.071 KM prihoda i 217.880 KM rashoda, navedeno je u izvještaju o radu ove javne ustanove za 2016. godinu, koji su danas usvojili odbornici Skupštine grada.
“Prošle godine u dvorani je izvršena dogradnja sistema video-nadzora i dogradnja dvije kamere, rekonstrukcija sanitarne instalacije u pet svlačionica i fitnes sali, nabavka klima uređaja i 15 strunjača, ugradnja ogledala u fitnes sali, a nabavljen je i novi semafor u velikoj sali”, piše u izvještaju.

Za ovu godinu planirani su, između ostalog, zamjena stare rasvjete, rekonstrukcija elektroinstalacija i reflektora u velikoj sali, sanacija mokrog čvora ispod tribina i nabavka rekvizita za gimnastiku.

Sportska dvorana “Mladost” Prijedor izgrađena je 1976. godine. Sa kapacitetom od 1.200 sjedišta i osam svlačionica namijenjena je za rukomet, košarku, odbojku, sjedeću odbojku, hokej na parketu, stoni tenis i borilačke sportove.

Zapošljava 10 radnika i pruža usluge srednjim školama za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. U toku prošle godine u njoj je održano ukupno 2.935 časova fizičkog vaspitanja, što je za 30 manje nego u 2015. godini.

U ovom sportskom objektu lani je treniralo po sedam klubova u velikoj i maloj sali, što je ukupno 2.330 časova, a u njoj je odigrano i 57 utakmica raznih nivoa takmičenja.