Јedan žena je poginula a stariji muškarac je povrijeđen kada je drvo palo na automobil u pokretu na Zrenjaninskom putu u Novom Sadu.

Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt žene, dok je povrijeđeni muškarac prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Automobil je potpuno smrskan zbog čega su reagovali i vatrogasci koji su morali da sijeku automobil. Јaka kiša, praćena olujnim vjetrom, potopila je pojedine ulice u novosadskom Novom naselju i dijelovima Veternika.

U pojedinim dijelovima grada vjetar je lomio i nosio drveće. Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje da se očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom, vjetrom i gradom u zapadnim dijelovima Srema.

Nevreme je pogodilo Sombor i Palić, a ugroženi su Bačka, Srem i sjeverni Banat. Postoji mogućnost da nevreme dođe i do Beograda ali će, kako tvrde meteorolozi, biti mnogo manjeg intenziteta. Upozoravaju da će u cijeloj Srbiji i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40, ponegdje i do 42 stepena Celzijusova.

Izvor: SRNA/RTRS