Državljanin Švicarske , a nezvanično saznajemo da je riječ o Patriku Brugmanu (33) u ponedjeljak je pokušao razbojništvo nad radnicom kioska  „i Novine“ u Prijedoru, potom da ukrade Golf s parkinga  i na kraju torbu s novcem u čemu ga je spriječio vlasnik automobila i zadržao do dolaska policije koja ga je isti dan i uhapsila i nakon krim istrage predala u nadležnost Okružnog tužilaštva u Prijedoru.

Brugman je prvo oko 17 sati, došao do kioska  gdje je držeći ruku ispod majice i uz  prijetnju upotrebe pištolja, na engleskom od radnice kioska T.Š. tražio novac. Radnica ga je na engleskom upozorila da će pozvati policiju nakon čega je Švicarac pobjegao.

Brugman je potom nakon neuspjelog razbojništva oko 18.30 sati stigao do parkinga ugostiteljskog objekta u blizini  gradskog mosta u Prijedoru i ušao u nezaključani automobil Golf 6, vlasništvo A.A. iz Prijedora.

Tokom krim obrade je ustanovljeno da je prvo pokušao upaliti Golf zbog čega je oštetio i pokidao elektro kablove ispod upravljača. Kad to nije uspio iz unutrašnjosti auta je ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon. U autu ga je s plijenom uhvatio vlasnik vozila i zadržao do dolaska  policije.

-Nakon završene kriminalističke obrade, P.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa u pokušaju i  razbojništvo u pokušaju predat u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će za lice biti postavljen prijedlog za pritvor, jer se radi o državljaninu Švicarske-navedeno je danas  iz PU Prijedor.

Avaz