Prvi put Nacionalni park “Kozara” domaćin je manifestacije “Kozara u srcu” koja će biti održana na lokaciji Benkovac. Za dobru atmosferu pobrinuće se najpopularnije rok grupe među kojima je i “Bijelo dugme”. Manifestacija se realizuje uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske, grada Prijedora, te brojnih partnera i sponzora.

Pripreme na Benkovcu u punom su jeku. Postavljanje led rasvjete u završnoj je fazi, ali i uređenje manjih površina. Slijedi postavljanje bine.

Prve večeri muzičkog spektakla “Kozara u srcu”, 26. jula, nastupiće “Tatu”, “Osvajači”, “Atomsko sklonište” i “Kerber”, dok će 27. jula nastupiti “NolimitNov”, “Fijasko” i “Bijelo dugme”, koje se nakon više od 40 godina vraća na Kozaru gdje će pjevati samo svoje pjesme.

– Potrudili smo se da svi građani koji imaju želju pogledaju Fest i budu dio jednog predivnog spektakla koji svi mi pripremamo mjesecima. Mogu da dođu i da se vrate autobusima i da uopšte ne razmišljaju, već samo da uživaju – kaže organizator manifestacije Dražen Vrhovac.

RTRS/prijedor24h