Almiru Jašareviću Jašaru (39) koji je jučer uhapšen u akciji „Reket“ sudija Općinskog suda u Zenici na prijedlog Tužilaštva odredio je  jednomjesečni pritvor.

Ova informacija potvrđena nam je iz Tužilaštva ZDK.

Kako su ranije naveli iz Tužilaštva ZDK, postupajući tužilac je četiri mjeseca, uz tehničku podršku ovlaštenih lica MUP-a ZDK i SIPA-e, provodio posebne istražne radnje a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i osoba, koje su dovele do realizacije akcije.

Jašarević je osumnjičen za višestruko činjenje krivičnih djela iznude, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i ugrožavanja sigurnosti.

U sklopu akcije „Reket“ jučer su, na području grada Zenice, izvršeni pretresi na dvije lokacije, i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi Jašaraević i stana koje koristi druga osoba te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil „Audi A6“ i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela.

– Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom – saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Avaz