Višestrukom povratniku u vršenju teških krivičnih djela, licu čiji su inicijali R.M. /33/ iz Prijedora, produžen je pritvor za još dva mjeseca, izjavio je danas Srni glavni tužilac prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva Mladen Mitrović.
Okružni sud u Prijedoru 10. marta je saopštio da je osumnjičenom R.M. odredio pritvor od mjesec dana zbog sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo.

Od 2009. godine do danas prijedorska policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaje protiv R.M. za tri krađe, dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i po jedno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, oduzimanje motornog vozila, iznuda, nasilje u porodici, zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i nehumano ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, izazivanja opšte opasnosti i ubistvo u pokušaju.

Od 13 krivičnih djela za koje su tužilaštvu dostavljeni izvještaji protiv R.M, četiri se karakterišu kao teža, uključujući i teško ubistvo u pokušaju 6. marta ove godine, kada je u 20.40 časova u Ulici Slavka Rodića u Prijedoru ispalio više hitaca iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta, a ranije istog dana pucao iz plinskog pištolja.

Izvor: Agencije