Na području Prijedora, uporedo sa početkom nove školske godine, u petak, 1. septembra, počeće i republička akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju” koja će trajati tokom mjeseca.
Povodom toga danas je održan sastanak učesnika akcije sa kojeg je upućen apel vozačima da smanje brzinu kretanja vozila u blizini školskih ustanova, odnosno poštuju saobraćajne propise.

U okviru akcije biće realizovano više aktivnosti, kao što je sagledavanje pristupnih saobraćajnica u blizini školskih ustanova, organizovanje edukativnih predavanja o bezbjednom i pravilnom učešću pješaka i biciklista u saobraćaju, pojačano prisustvo policije u blizini škola i pojačanu kontrolu na putevima kojima će se kretati veći broj djece školskog uzrasta, te aktiviranje školskih patrola.

Osim članova aktiva direktora osnovnih škola, sastanku su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave, Auto-moto društva Prijedor, Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, “Prijedor-puteva”, kao i predstavnici Udruženja autoprevoznika koji vrše prevoz djece na području grada.

Na području Prijedora 1. septembra u školske klupe prvi put će sjesti 520 prvačića, ili za 105 manje nego prošle godine.