Nemanja Vasić i Vukota Govedarica čekali su do četiri sata ali Saša Lazić i Đorđo Krčmar na kraju im nisu došli na noge.

Pruženu ruku pomirenja prvih ljudi stranke ne žele da prihvate. Iz Gradiške poručuju da neće da slušaju nove ponude, pa zato nisu ni dolazili u Banjaluku na pregovore.

” Mi smo svoje rekli i pregovora nikakvih nema. Ne trebaju ni pokušavati ni oko mene, ni oko Krčmara. Ako uspiju nekoga nagovoriti, ko ode sa njima na razgovor, mi više na te ljude ne računamo, nećemo računati da su naši prijatelji”, kazao je Saša Lazić, bivši član SDS-

Do Banjaluke je zato došla druga strana predvođena predsjednikom opštinskog odbora Mirkom Samardžijom. Na sastanak je došao i dio onih koji su prije tri dana zamrznuli status u gradiškom SDS-u, kratko je poručio Nemanja Vasić, prije nego što je spustio slučalicu. Svi zajedno sastali su se na nepoznatoj lokaciji – i pored toga što je ranije najavljeno da će se okupiti stranačkoj centrali.

U centrali stranke nisu željeli da otkriju tačno mjesto održavanja sastanka pa je tako – najavljeno okupljanje odjednom postalo tajno. Ni Nemanja Vasić nije želio da otkrije gdje to ovaj put pokušava da pomiri zaraćene SDS-ovce.

Tokom dana, još jednom se javio na telefon ali tek da kaže kako još uvijek nikoga nije pomirio. Na sve to, poslanik u bh. parlamentu Đorđo Krčmar poručuje da danas definitivno daje otkaz na sve funkcije u stranci. Ipak je jasno da još utvrđuje pazar pa tvrdi da će, i pored otkaza, u Sarajevu i dalje glasati kao i ostali SDS-ovi poslanici.

” Suludo je, nemam druge riječi, da se  odreknete kluba odbornika u jednoj opštini kao što je opština Gradiška. Onda je to pitanje predsjednika stranke – da li taj čovjek uopšte zaslužio da vodi jednu mjesnu organizaciju a kamoli jednu stranku tako veliku kao što je SDS”, rekao je Đorđo Krčmar, poslanik u bh. parlamentu.

Kad se podvuče crta, bez Đorđa Krčmara  skoro pa je upitna većina u bh. parlamentu sa ukupno 21 glasom. Najilustrativniji primjer gdje će se pokazati ko je čiji jesu svakako akcize jer su, do sada, oba puta pale zahvaljujuci jednom ili najviše dva glasa. Nova prilika za testiranje većine svakako je već u četvrtak kad je zakazana  sjednica Predstavničkog doma bh. parlamenta.

ATV