Politička kriza u Tesliću dostiže vrhunac. Prelazak dva odbornika iz SDS-a u SNSD očigledno je uzdrmao ovu stranku, pa je u Tesliću i održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Podržali su načelnika Mladena Miličevića i odbornike iz ove stranke, koji, kako ističu, trpe veliki pritisak. S druge strane, iz teslićkog SNSD-a poručuju da nije riječ o političkoj korupciji, i da je upravo SDS, svojom politikom, najodgovorniji za osipanje stranke.

Načelniku Teslića kreiraju se nepostojeće afere, stvara se atmosfera linča i atmosfera slična onoj pred ubistvo potpredsjednika SDS, Branislava Garića, dramatičnim tonom poručio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica. Povod za ove tvrdnje bilo je nekoliko incidenata u prethodnom periodu, u kojima je oštećena imovina pojedinim SDS-ovcima.

– U ovoj atmosferi linča, učinićemo sve da zaštitimo Miličevića. Kako, to ćete tek vidjeti – poručio je Govedarica.

U SNSD-u opovrgavaju ove tvrdnje. Poručuju da se prijetnjom može smatrati pisanje generalnog sekretara teslićkog SDS-a Siniše Đurića, na jednoj od društvenih mreža, usmjereno prema porodici bivšeg SDS-ovca Bogdana Đukića.

– Nije to bilo koji član, to je generalni sekretar, a ćerka gospodina Đukića studira u Foči. To dovoljno govori o licemjernoj politici SDS-a  – kaže Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD Teslić.

Načelnik Teslića Mladen Miličević rekao je da se u ovoj lokalnoj zajednici više neće moći sprovoditi kriminal kao u prethodnom periodu, a političkim pritiskom nazvao je i prelazak dva SDS-ova odbornika u redove SNSD, koji je, kako kaže, isključivo materijalne prirode, a ne ideološke.

Politika SDS-a u Tesliću je ta koja tjera članstvo iz stranke, a ne kupovina, odgovaraju iz SNSD. Podsjećaju da je Miličević prvi počeo sa kupovinom poslanika, kada je, još 2012. formirao većinu na taj način. Pokušaja je bilo i nakon prošlogodošnjih izbora, kada su tri poslanika izašla iz SNSD-a i formirala novi kluba.

– Ako Miličević nastavi s ovakvom politikom da daje prednost kadrovima PDP-a i DNS-a, ostaće bez svih poslanika. Izgleda da mu je bilo potrebno cijelo predsjedništvo da mu da podršku, čudi me samo da Borenović nije bio – naveo je Bogdanić.

U Tesliću se spekuliše da bi još nekoliko odbornika SDS-a moglo da napusti ovu stranku, čime bi i skupština većina koju imaju mogla postati upitna upitna. Sve će biti poznato već na narednoj sjednici skupštine opštine.

RTRS