TV BN finansirala je i opštinska vlast u Prnjavoru, u vrijeme kada je na čelu opštine bio funkcioner SDS-a Siniša Gatarić. Novac iz opštinske kase odlazio je u Bijeljinu, iako opština Prnjavor ima svoje javne medije i lokalnu televiziju.

Na desetine hiljada maraka opština Prnjavor plaćala je TV BN. Prvi ugovor zaključen je u martu 2013. nakon sprovedene javne nabavke od 17.550 maraka. Ukupna vrijednost svih ugovora dostiže skoro 30.000 maraka, a zaključivao ih je bivši načelnik Siniša Gatarić.

Detalje ne znaju ni njegove stranačke kolege, ali znaju da je sve po zakonu i iz potrebe za, kako kažu, objektivnim informisanjem.

Slaviša Јenjić iz Kluba odbornika SDS-a u SO Prnjavor je istakao da TV BN mnogo realnije izvještava o događajima sa opštine Prnjavor.

“To je moje mišljenje -neko će reći da je to subjektivno, ali mislim da je to zaista tako”, ističe Јenjić.

Za aktuelnog načelnika Prnjavora nije sporno što opština izdvaja novac za medijsko praćenje, ali njegova administracija, kaže, cijeli iznos u budžetu za te namjene ostavlja u Prnjavoru i raspoređuje na medije iz ovog grada.

“Mislim da je logično da novac uplaćujemo ljudima koji ovdje rade, ovdje privređuju. To su mladi ljudi s naše opštine koji su tu zaposleni i mislim da je sasvim logično da se medijsko praćenje plaća u Prnjavoru, a ne nekim drugim mjestima”, naglasio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Mišljenje načelnika dijele i stanovnici Prnjavora koji ističu da opština Bijeljina ima svoj budžet iz kojeg izdvaja novac da bijeljinske lokalne medije.

Iako je svaki mjesec BN uredno ispostavljao fakturu opštini za medijsko praćenje, upućeni kažu da u ovaj grad nisu dolazile novinarske ekipe. Sve što su emitovali uzimali su od lokalne televizije.

Saznajemo da opština Prnjavor nije jedina finasirala BN televiziju. Činila su to i preduzeća čiji su osnivač ili vlasnik opština, čime se uvećavaju cifre koje su se slijevale u privatne džepove.

RTRS