Umesto kafe, najbolje je da jutro započnete ovim napitkom jer deluje umirujuće na celi organizam.

Čarobni napitak, koji topi kilograme, ublažava bol, a ujedno i čisti creva je čaša tople vode. Ovo su najbitniji razlozi zbog čega je dobro da svako jutro započnete upravo jednom čašom ovog napitka, a ne kafom, čajem ili sokom.

1. Čisti creva

Redovnim konzumiranjem tople vode ujutro čistite svoj organizam od toksina. Topla voda brže otapa hranu, a time i olakšava probavu. Ako pijete tokom, ili nakon obroka hladnu vodu, ona će zgusnuti masti u hrani, usporiti metabolizam i stvoriti masne naslage u crevima. Ali zato, ukoliko popijete nakon jela čašu tople vode, stimulisaćete probavni sitem.

2. Ublažava bolove tokom menstruacije

Veruje se da je topla voda jedan od najsnažnijih prirodnih lekova za ublažavanje menstrualnih bolova. Ona će opustiti trbušne mišiće, ublažiti grčeve, pa čak i samu bol, piše Živim.hr.

3. Topi kilograme

Ako ste na dijeti i planirate da smršate, nemojte da propustiti ovaj kratki i zdravi jutarnji ritual. Topla voda povećava telesnu temperaturu i podstiče metabolizam. Na taj će način vaše telo sagorevati više kalorija.

4. Usporava starenje

Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda čisti organizam od toksina, automatski usporava proces starenja i povećava elastičnost kože.

ALO