Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je odgovarao na brojna aktuelna pitanja autorke i urednice “Insajdera” Brankice Stanković.

U jednioipočasovnom intervjuu, Vučić je govorio o aferama, sumnjama na pranje novca za kampanju SNS-a, 200 hiljada evra za stan Aleksandra Vulina, odgovornosti ministra policije za dešavanja u Hercegovačkoj, postavljenju Bratislava Gašića na mjesto šefa BIA, angažmanu svog brata Andreja u stranci, te odnosu vlasti prema medijima.

Na konstataciju da se u javnosti stiče utisak da svu vlast drži u svojim rukama, Vučić kaže da to nije tačno. Upitan da li sam doprinosi takvom zaključku jer se pita za sve, govori o svemu, odgovara na svako pitanje, pa ispada da će “ako odluči da ode u penziju država da stane”, Vučić je rekao da država nikad nije zavisila od jednog čovjeka.

– Mi živimo u demokratiji u pravom smislu te riječi i mislim da smo određene pomake napravili, a druga je stvar što nekima smeta, možda bi neko rekao snaga moje ličnosti, možda moja marljivost, a neki bi drugi ljudi rekli – pa to je zato što ne poštuje dovoljno nas, političke protivnike i stalno hoće protiv nas da se bori. Možda je u tome moja krivica. Ja mislim da je to dobro, da to unosi dinamizam i da to unosi živost – rekao je predsjednik Srbije u “Insajder debati”.

Upitan zašto kroz svoje izjave praktično govori da mrzi opoziciju, Vučić kaže da to nije tačno.

– Oni su meni beskrajno simpatični i dragi – rekao je Vučić.

Kompletan intervju sa predsjednikom Srbije pogledajte u video prilogu.