Smrt pacijenta Јove Ćulibrka (68) iz Dervente digla je na noge dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” jer je u njegovoj torbici nakon što je preminuo pronađeno, kako se nezvanično saznaje, oko 70.000 KM, a koje trenutno nemaju kome da predaju jer nije bio oženjen i nema bližu porodicu.

Ćulibrk je proteklog vikenda umro na Odeljenju pulmologije, gde je primljen 30. oktobra, a po dolasku u bolnicu ostavio je broj telefona svoje komšinice u Derventi, koja je obaveštena o njegovoj smrti.

Preminuli pacijent, koji je inače rođen u Bosanskom Petrovcu, a po zanimanju je bio rudarski inženjer, nije imao zdravstveno osiguranje, a po dolasku u bolnicu je prijavio samo dio novca i mobilni telefon.

“Pacijent se kod nas pojavio u takvom stanju skoro kao da je beskućnik, kada je došao na prijem. Zapušten, baš ono na prvi pogled kao nekakav beskućnik”, kaže Spomenka Đuranović, glavna sestra Odjeljenja dobojske bolnice.

S obzirom na to da Ćulibrk zvanično nema bližih srodnika, bolnica je kontaktirala derventski Centar za socijalni rad, koji će preuzeti tijelo i organizovati sahranu, dok bi policija trebala da preuzme novac i uđe u trag nasljednicima.

Izvor: NN