Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ Edin Ramić predali su danas na upotrebu objekte na nekoliko lokacija u gradu u okviru realizovanih projekata u koje su sredstva uložili grad i to ministarstvo.
Riječ je o adaptaciji sale ispod tribina stadiona “Poljana” u Mjesnoj zajednici Raškovac u vrijednosti 50.000 KM, od čega je Ministarstvo uložilo 30.000 KM, a grad Prijedor ostatak.

Nakon toga, svečano je puštena u rad dionica asfaltiranog lokalnog puta od Rakovčana do Hambarina, što je projekat vrijedan oko 140.000 KM, od čega je grad Prijedor uložio 56.000 KM, a federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica 84.000 KM.

Đaković je naveo da sala predstavlja multufunkcionalni objekat koji će služiti mještanima Raškovca, kao i Fudbalskom klubu “Berek”.

“Ovo je novi prostor gdje se mogu održavati mnogobrojne društvene aktivnosti”, rekao je Đaković.

Ramić je rekao da veoma korektna saradnja sa gradonačelnikom Prijedora rezultira već nekoliko godina realizacijom više infrastruktrunih projekata na području grada.

“Riječ je o dogovorenom zajedničkom ulaganju u odnosu 60:40 i ranije smo dogovorili da ćemo mi na području Prijedora u 2016. i 2017. godini investirati oko 500.000 KM u projekte infrastrukture. Ti projekti su vidljivi u našim povratničkim zajedicama”, naveo je Ramić.

On je dodao da su projekti federalnog Ministarstva sve više okrenuti zapošljavanju i samozapošljavanju povratnika na području Prijedora i do sada je investirano više od 300.000 KM za podršku privrednim subjektima.

“Svake godine iz Prijedora oko 60 studenata dobije stipendiju našeg ministarstva”, naglasio je Ramić.

Video: Elta TV