Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da nastup ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i funkcionera SDS-a Mirka Šarovića na RTRS predstavlja “loš pokušaj lošeg ministra da se dodvori biračima u Republici Srpskoj”.

“Nakon što je u prethodne tri godine u Sarajevu učinio sve što je mogao da nanese ogromnu i nepopravljivu političku i ekonomsku štetu Republici Srpskoj, Šarović se u intervjuu za RTRS posipao pepelom pokušavajući, po ko zna koji put, da opere svoju lošu političku biografiju”, rekao je Košarac Srni.

On je podsjetio da je “Šarović ministar koji je glasao za izmjene Krivičnog zakona BiH po kojima bi se Srbima sudilo za negiranje navodnog genocida, te ni na koji način nije spriječio objavljivanje nezakonitih i netačnih podataka o popisu stanovništva iz 2013. godine, a ostaće upamćen po izjavi da ga ‘ne interesuju razgovori u Beogradu o statusu Srba i Republike Srpske'”.

“Šarović će ostati upamćen kao najbolji Bakirov ministar u Sarajevu i takvu sliku neće moći da promijene nikave medijske manipulacije i vratolomije koje danas izvodi”, ocijenio je Košarac.

On je dodao da je jedina istinita ocjena koju je Šarović iznio u nastupu na Јavnom televizijskom servisu Republike Srpske bila njegova ocjena da nikada nisu bili gori odnosi između između institucija Republike Srpske i onih koji bi trebalo da predstavljaju Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu.

“Nažalost, odnosi jesu takvi zato što ministri iz takozvanog Saveza za promjene nikada nisu uvažavali stavove institucija Republike Srpske, već su radili za Bakira i strance čuvajući svoje pozicije i interese. Јedini rezultat takve vladavine je nikad lošija pozicija Srba i Republike Srpske u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu”, zaključio je Košarac.

Izvor: SRNA/RTRS