Sastanak predsjednika i premijera Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, te Ane Brnabić i Željke Cvijanović biće održan danas u Beogradu, nakon ćega će uslijediti i zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije.

Sporazum će potpisati ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar privrede Srbije Goran Knežević, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Biće potpisan i memorandum o saradnji Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za period od 2017. do 2021. godine.

Memorandum će potpisati ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

Predstavnici Republike Srpske i Srbije potpisaće danas u Beogradu memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Memorandum će potpisati ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Uoči sjednice dvije Vlade, u Beogradu su se sastali ministri energetike Srpske i Srbije koji su najavili formiranje zajedničkog energetskog komiteta. Razmatra se izgradnja zajedičkih hidroeletrana na Drini, ali i mogućnost da Srbija učestvuje u projektima na teritoriji Republike Srpske kao što je hidroelektrana Buk- Bijela.

RTRS