Član Glavnog odbora i dosadašnji sekretar Gradskog odbora PDP-a Prijedor Nenad Mejakić, napustio je ovu stranku i prešao u Ujedinjenu Srpsku, rekao je za Srnu predsjednik ove stranke Nenad Stevandić.

Stevandić tvrdi da je u njegovu stranku prešao i predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Kozarska Dubica Nenad Ličanin. To su večeras demantovali u NDP-u, a Ličanin nam se nije javljao na telefon.

Istovremeno, na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak odbornica SDS-a Milena Bjelaković izašla je iz ove stranke.

Zbog neslaganja sa opštinskim rukovodstvom SDS-a, Bjelakovićeva je napustila stranku i do kraja mandata će djelovati kao nezavisni odbornik.

Bjelakovićeva navodi da je razlog odlaska neslaganje sa opštinskim rukovodstvom SDS-a, te da ostaje u opoziciji, ali kao nezavisni odbornik.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić kaže da SNSD u Han Pijesku i bez Bjelakovićeve ima stabilnu većinu te da nema ni govora o nekakvoj kupovini glasova. On ističe da većina ima devet od 15 odbornika i da je potez Bjelakovićeve “lični čin”.

Podsjećamo, juče je SDS u Trebinju napustio Dušan Kovač i odlučio da u Gradskoj skupštini u narednom periodu djeluje kao nezavisni odbornik.

RTRS