Градишка - Лазић - прес

U opštinskom odboru SDS-a Gradiška tubulencije ne jenjavaju!

Vukota Govedarica isključio je iz stranke Sašu Lazića, odbornika u opštini Gradiška, zbog kršenja stranačke discipline.

Dio stranke nezadovoljan ovakvom odlukom, održao je večeras konferenciju za novinare, sa koje je Govedarici poručeno da vrati u stranku Lazića, i prestane svojim odlukama da rasipa najveću opozicionu stranku u Srpskoj.

Lazić kaže da se sa dijelom članstva, na sjednici Opštinskog odbora SDS-a, usprotivio, samovolji Govedarice, koji je podržao novoizabranog predsjednika odbora Mirka Samardžiju. Samardžija je nakon toga, kaže Lazić, u Odbor uključio svoje komšije i prijatelje, koji su tek došli u stranku, a zanemario višegodišnje članove. To međutim nije jedina stvar kojoj se, tvrdi Lazić, usprotivi, i zbog koje je izbačen.

Da u SDS-u nešto ne štima potvrdio je i poslanik ove stranke u Parlamentu BiH Đorđo Krčmar. Kaže da je u ovoj stranci već počela borba za pozicije za Opšte izbore sledeće godine.

Više od 30 opštinskih SDS-ovaca u Gradišci, pozvali su članove Predsjedništva i Glavnog odbora da stanu u kraj samovolji predsjednika stranke.

Lazić kaže i da će dalje zastupati stavove SDS-a i birača koji su mu ukazali povjerenje i da će uložiti žalbu na odluku predsjednika stranke.

Članovi Opštinskog odbora SDS, kako navode, nezadovoljni su odlukom Govedarice i tim povodom su se novinarima obratili Saša Lazić i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Đorđo Krčmar.

RTRS