Joga instruktorka Rozi Rins drži joga časova po celoj Australiji. Zanimljivo je što ona, zajedno sa svojim učenicima, ovu disciplinu izvodi potpuno gola.

Zaboravite na Hot jogu i meditaciju, postoji nova praksa koja oslobađa više stresa i jača mišiće tela. Reč je o goloj jogi, poslednjem fitnes trendu u Australiji.

Joga instruktorka Rozi Riz drži časove gole joge po celoj zemlji. Njena predavanja okupljaju oko 30 žena koje nemaju problem sa obnaživanjem.

Tridesetogodišnja Rozi kaže da su radionice osmišljenje da inspirišu žene svih godina i različtog konfekcijskog broja da prihvate svoja tela.

Dok mnogi smatraju da postizanje duhovnog balansa u sobi punoj golih stranaca nije baš idealan način, Rozi ističe da je ova praksa veoma terapeutska, ali i da doprinosi boljem spavanju, unapređuje seksualni život i podiže samopouzdanje.

“Mnoge žene se vraćaju da mi kažu da od kada praktikuju golu jogu imaju bolji san, osećaju se energičnije, ali i da imaju bolji seks”, kazala je za “Dejli mejl”.

Rozi kaže da na njena predavnja dolaze žene u 60-im i 70-im godinama koje žele da probaju nešto drugačije ili naprave promenu u svom životu.

Četvoročasovna predavanja se odvijaju u mraku, prostorija je osvetljena samo svećom, a zaljubljenici u jogu sede u krugu, potpuno goli.

U nastavku pogledajte atmosferu sa predavanja.

B92