U Prijedoru će danas biti predstavljen prvi tom Enciklopedije Republike Srpske.
Enciklopediju će predstaviti predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ Rajko Kuzmanović, generalni sekretar ANURS-a Dragoljub Mirjanić i dopisni član ANURS-a Vitomir Popović.

Enciklopedija Republike Srpske predstavlja naučni dokument u kojem je obrađeno 1.330 odrednica u vezi sa procesima, događajima i ličnostima važnim za istoriju Srpske.

Osnovni zadatak Enciklopedije je da prikaže i pokaže prošlost, sadašnjost, ali i da anticipira budućnost Republike Srpske i ovih krajeva u kojima egzistira srpski, ali i drugi narodi koji su u njoj i koji su ostavili pozitivan trag.

Predstavljanje Enciklopedije biće organizovano u bioskopu “Kozara” sa početkom u 12.00 časova, najavljeno je iz ANURS-a.

U 11.15 časova gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković primiće delegaciju ANURS-a, na čelu sa akademikom Rajkom Kuzmanovićem. Ovom prilikom delegacija ANURS-a će svečano uručiti gradonačelniku Prijedora primjerak prvog toma Enciklopedije Republike Srpske, najavljeno je iz Gradske uprave.