U okviru prikupljanja sredstava za veliku Božićnu akciju organizacije Srbi za Srbe, sada već tradicionalno, u Prijedoru su treću godinu za redom organizovane humanitarne žurke u Kafe baru Kamenjara i u Kafe baru Kafanici.

Prijedorčani i Prijedorčanke su i ovaj put pokazali veliko srce i spremnost da se pomognu socijalno najugroženije porodice, na prvoj žurci održanoj 15.12.2017. godine u Kafe baru Kamenjara prikupljeno je 582,10 konvertibilnih maraka, a na drugoj žurci održanoj 21.12.2017. godine u Kafe baru Kafanica rekordnih 1.283,10 konvertibilnih maraka što je najveći iznos do sada skupljen na našim žurkama u Prijedoru.

Na dve žurke u Prijedoru prikupljeno je sredstva u iznosu od 1.865,20 konvertibilnih maraka.

 Božićna akcija ovdje ne staje jer se novčana sredstva, novogodišnji paketići i namirnice skupljaju do Badnjeg dana, kada ćemo obići najugroženije prodice i odnijeti im paketiće i najosnovnije životne namirnice kako bi Božić dočekali kako i dolikuje najradosnijem hrišćanskom prazniku, a za sam Božić je planirano još jedno humanitarno druženje prijatelja i članova naše humanitarne organizacije kojim ćemo zaokružiti Božićnu akciju u Prijedoru.

Za kraj, ovdje ćemo se još jednom zahvaliti vlasnicima i osoblju Kafe bara Kamenjara i Kafe bara Kafanica za ustupljeni prostor za održavanje žurki i za svu podršku koju nam pružaju svih ovih godina i još jednom ćemo pozivati sve članove i prijatelje naše organizacije iz Prijedora i okoline da shodno svojim mogućnostima podrže rad naše organizacije.

Sredstva, paketići i namirnice se mogu ostaviti u pomenutim kafe barovima, a takođe od 01.01.2018. godine biće omogućen i jedinstveni humanitarni broj: 17763 putem kojeg će se moći donirati sredstva (jednim pozivom doniraju se sredstva u iznosu od 2,00 konvertibilne marke).

srbizasrbe.org/prijedor24h