Predsednik Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra na Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar

9.57 – Stotine građana ispred manastira Banjska okupilo se uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

A. G.
A. G.
A. G.

9.21 – Građani u kolonama pristižu ispred manastira Banjska gde se očekuje dolazak predsednika Vučića. 

A. G.
A. G.

Duž cele magistrale, na svakih 50 metara, stoje pripadnici Kosovske policije. Kilometar pre manastira Banjska postavljen je policijski punkt na kojem se nalaze pripadnici KP sa dugim cevima.

A. G.
A. G.
A. G.
A. G.

9.04 – Predsednika Srbije u Banjskoj će dočekati Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić koji je danas potučio da je joseta Vučića Kosovu poruka snage i jedinstva čitave Srbije.

8.46 – Građani Kosovske Mitrovice s nestrpljenjem i velikom nadom očekuju dolazak predsednika Srbije.

Očekujemo da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulije sigurnost Srbima i spusti tenzije, zajednička je ocena građana severne Mitrovice.

Vučić će tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici položiti venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

Kako se navodi, Vučić će posetu početi obilaskom manastira Banjska, nakon čega će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

Predsednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa građanima. 

Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sedišta stranke čiji je bio lider.

Informer