Pripadnici MUP-a Srpske, identifikovali su tri lica koja se sumnjiče da su 29. januara nanijela teške tjelesne povrede članu Upravnog odbora zvorničke Alumine, Mili Matiću. Nezvanično, kako Srna prenosi, riječ je o državljanima Republike Srbije, Miroslavu Radivojeviću, Јovanu Gariću i Nebojši Petroviću.

Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “teška tjelesna povreda” protiv tri lica, državljanina Republike Srbije.

“Inicijali su N.R., Ј.G., i N.P. Za navedena lica postoji osnov sumnje da su 29. januara oko 16 časova i 30 minuta u Ulici Patrijarha Pavla u Zvorniku fizički napali oštećenog koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su navedena lica napustila teritoriju Republike Srpske”, rekao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Kako SRNA navodi, sumnja se da se osumnjičeni nalaze na teritoriji Srbije zbog čega bi mogla biti raspisana i međunarodna potjernica.

“MUP Republike Srpske, odnosno Policijska uprava Zvornik dalje nastavlja sa preduzimanjem određenih mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju privođenja i obavljanja kriminalističke obrade nad navedenim licima”, istakao je Bobar.

Prije nekoliko dana predstavnici Alumine su istakli da napad na Matića nije slučajan.

“Matić je vrstan finansijski stručnjak i jedan od najzaslužnijih ljudi za razvoj i podizanje Alumine. Nije slučajno odabran za napad, budući da se postavio kao nedvosmisleni protivnik otimača i prevara koje su kriminalni klanovi imali na umu da učine”, zaključuje Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora kompanije Alumina.

U Zvorniku je danas održana i vanredna sjednica Odbora povjerilaca fabrike glinice Birač u stečaju koji su najoštrije osudili napad na Matića i apelovali na nadležne da se što prije otkriju izvršioci i organizatori ovog krivičnog djela.

RTRS