Napadač je nakon ubistva Dalibora Despotovića u Zaplanjskoj ulici pobegao “audijem A6” koji ga je čekao, a automobil je kasnije zapaljen u Leštanima, saznaje “Blic”.

Dalibor Despotović (37), nekadašnji telohranitelj pokojnog Slobodana Šaranovića kojem je bilo suđeno za ubistvo Nikole Bojovića, likvidiran je sinoć oko 20.30 sati na Voždovcu.

Prema nezvaničnim informacijama, Despotović je ubijen hicima u glavu u sačekuši u blizini njegove menjačnice na uglu Zaplanjske i Ulice Mirča Aceva. Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, poziv je primljen u 20.41 i njihova ekipa mogla je na terenu samo da konstatuje smrt. Telo ubijenog nađeno je pored automobila.

– Čuo sam pet pucnjeva. Istrčao sam iz kuće da vidim šta se dogodilo, a Hitna pomoć i policija stigli su za pet minuta. Koliko sam video, bio je na mestu mrtav, pogođen sa dva hica u glavu. Nisam video napadača – kazao je jedan od komšija.

Ubistvo nasred ulice

Despotović je likvidiran sa dva metka u glavu i to dok je, pred kraj radnog vremena menjačnice, izašao iz lokala da baci smeće.

Napadača je čekao tamniji „audi A6“ kojim su pobegli, a automobil je nađen kasnije zapaljen na Kružnom putu u Leštanima, preko puta kasarne, saznaje „Blic”. Automobil je, nezvanično, prethodno ukraden i na njemu su bile ukradene tablice.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama na automobilu je tokom bekstva pukla guma i on je zapaljen bakljom.

Mesto ubistva sinoć je blokirao veliki broj policajaca, a okupilo se i dosta komšija jer su čuli pucnje. Nezvanično, ubistvo je policiji prijavila vlasnika lokala u kom se menjačnica nalazila, a koja stanuje u kući iza nje.

Šaranovićev telohranitelj, angažovan za ubije Luku Bojovića…

Despotović je važio za jednog od telohranitelja Slobodana Šaranovića. Šaranović je, prema informacijama iz crnogorske i srpske policije, važio za jednog od najistaknutijih kriminalnih vođa iz devedesetih, a ubijen je 2017. u Budvi.

Despotović je 2010. hapšen sa Milošem Kljajićem (takođe pripadnikom Šaranovićevog obezbeđenja), pošto su u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari krili arsenal oružja i lažne policijske značke. Despotović i Kljajić uhapšeni su zbog učestvovanja u neuspeloj pljački vozila za transport novca u Požarevcu, zajedno sa još osam ljudi. U akciji MUP-a tada su privedeni Nemanja Jeftić, Dušan Bulatović iz Beograda, i Požarevljani Dragan Radivojević i Zoran Radenković, koji su ukradenim vozilom presreli kombi i uz pretnju pištoljima pokušali da opljačkaju pazar. Nakon njih, u Beogradu su uhapšena još petorica, među kojima i Despotović. Svi oni bili su povezani sa ovom neuspelom, ali i nizom drugih pljački banaka.

Pročitajte još

Sudeći po spekulacijama iz izvora bliskih policiji, Despotović je navodno bio angažovan da ubije Luku Bojovića, šefa narko-klana koji služi višegodišnju zatvorsku kaznu u Španiji. Bojovićev i Šaranović klan bili su u otvorenom ratu od 2009, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin kuma Branislava Šaranovića, Slobodanovog brata. Šaranovići su sumnjali da iza nestanka mladića stoji klan Luke Bojovića, nakon čega je počeo krvavi rat u kom su ubijena i braća Šaranovići, ali i Nikola, brat Luke Bojovića, kao i niz njihovih saradnika.

Nedavno  izašao iz zatvora

Menjačnica Dalibora Despotovićeva kod koje je ubijen otvorena je pre oko godinu dana. Kako kažu komšije, on je tek nedavno izašao iz zatvora i oženio se. Na mesto ubistva ubrzo su stigle i njegova supruga, šesnaestogodišnja ćerka i svastika, a tokom uviđaja jednoj od njih je i pozlilo zbog čega su reagovali lekari Hitne pomoći.

Blic