Pripadnici MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj protiv gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, i još četiri osobe zbog sumnje da su nesavjesnim radom u službi oštetili preduzeće “Večernje novosti” za veći novčani iznos.

Kako srpskainfo.com saznaje, osim protiv Petrovića izvještaj je podnesen i protiv v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i uređenje Milana Ćorića, šefa odjela za upravne i pravne poslove Radmile Milašinović, šefa područne jedinice RUGIP-a Nenada Paleksića i službenika u RUGIP-u Velibora Jerinića.

Portparol MUP RS Danica Gnjatović, rekla je za srpskainfo.com da se oni sumnjiče da su u svojstvu ovlaštenih lica Grada Doboja i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Doboj, postupali u suprotnosti sa zakonom.

-Oni su uknjižili poslovni prostor u Ulici ćuprijska 11, kao vlasništvo Grad Doboja. Posle toga je isti prodat putem licitacije za cijenu od 62.500 maraka – pojasnila je Gnjatovićeva.

Prema njenim riječima na ovaj način su teže povredila prava pravnog subjekta, koji i danas ne raspoloaže ovim poslovnim prostorom.

Spskainfo