Vasilj Knežević (35) koji je ubijen jutros u zaseoku Pilipovina kod Kruševa Brda, bio je jedini stanovnik katunskog naselja u Šepiricama, navodi lokalni medij “Moj Kotor Varoš”.

Kao što smo ranije objavili, zbog sumnje da je ubio Kneževića, uhapšen je Ilija Milić (71), a motiv je navodno sukob koji su ranije imali njih dvojica.

O Kneževiću su mediji nekoliko puta izvještavali i pravili priče o njegovom neobičnom načinu života. Prije dvadesetak godina banjalučka Alternativna televizija je snimila dokumentarni film “Dječak sa planine”, posvećen njegovom “hobiju” razminiranja nekadašnje linije vlašićkog fronta.

Film je imao uspješne nastupe na Međunarodnim filmskim festivalima osvojivši tri prve nagrade – Grand prix.

Krajem prošle godine novine “Glas Srpske” su objavile reportažu o Kneževiću, i njegovom usamljenom životu u katunskom naselju u mjestu Šepirice, na obroncima Vlašića. Knežević je govorio o tome kako živi u surovim uslovima, bez struje i vode, a jedino “društvo” bilo mu je tridesetak goveda.

Nesretnim slučajem prije 15 godina izgubio je šaku, kada mu je, kako je ispričao novinarima tom prilikom, punjač eksplodirao u ruci.

– Živim sam. Ovdje sam proveo djetinjstvo i nikada nisam ni pomislio da odem, ali je svake godine sve teže. Samoća je, vjerujte mi, teža od svake nedaće – ispričao je Knežević prije oko pola godine.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva je saopćeno da će Ilić, koji se sumnjiči za ubistvo Vasilja Kneževića, te pokušaj ubistva Nedeljka Kneževića, nakon krim-obrade biti sproveden na ispitivanje u Tužilaštvo.

– Uviđaj je na mjestu teškog ubistva obavila dežurna tužiteljica Dijana Kukobat, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Kotor Varoš. Naredila je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela Kneževića koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicine Republike Srpske – naveli su iz Tužilaštva.

Izvor: Faktor