Osumnjičeni za pljačku TC Tropik u Istočnoj Ilidži, efikasnim radom pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapšeni su nakon samo tri dana. Za krivično djelo razbojništvo osumnjičeno je pet lica, koja su zadržana u pritvoru.

Za krađu i nanošenje tjelesnih povreda jednom od radnika obezbjeđenja TC Tropik, kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su Slaviša Bartula i Mladen Borovčanin sa Sokoca, Muamer Hadžić iz Sarajeva, te Đorđije Mirjanić i Marko Matović iz Istočnog Sarajeva.

Bartula i Borovčanin od ranije su poznati policiji zbog sličnih krivičnih djela, a naši izvori potvrđuju da policijski dosije posjeduje i Muamer Hadžić.

Vesna Stokanović portparol PU Istočno Sarajevo kaže da se lica sumnjiče da su fizički napali radnike, a zatim iz blagajne otuđili iznos od oko 90.000 maraka.

Tržni centar Tropik opljačkan je sat vremena nakon što je zatvoren za posjetioce. Vrata su silom otvorena, a radnici obezbjeđenja onesposobljeni.

Јedan je vezan, a drugi izudaran kundakom puške u glavu. I vrijeme pljačke dobro je tempirano, vikend i pravoslavni praznik Đurđevdan.

Znali su da se vikendom iz ovog tržnog centra ne odnosi novac.

“Nakon kriminalističke obrade, uz nadzor tužioca, lica su predata Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje”, rekla je Stokanović.

Po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo osumnjičeni su zadržani u pritvoru.

RTRS