Aleksandra H. (19) iz Progara poginula je preksinoć u Bečmenu kada je džip kojim je upravljala, a koji je u vlasništvu porodice Predraga Maletića, rekordera po odšteti zbog nezakonitog pritvora, sleteo u jarak.

Tinejdžerka, koja je pre godinu dana položila vozački ispit, upravljala je džipom u kojem su bile njene komšije Nenad Maletić (26), čija porodica je vlasnik “land rovera”, i njegov vršnjak Nemanja Popović, a obojica su u nesreći teško povređeni i smešteni u bolnicu.

Prema sadašnjim rezultatima istrage, džip se kretao iz pravca Bečmena ka Progaru. U jednom trenutku, na putu koji prolazi kroz gustu Bojčinsku šumu kod Surčina, iz još neutvrđenog razloga 19-godišnja Aleksandra H. izgubila je kontrolu nad volanom, pa je džip sleteo u kanal pored puta. Pretpostavlja se da je vozila mnogo brže od dozvoljenog jer se džip prilikom uletanja u kanal, dubok više od dva metra, prevrnuo, a zatim i okrenuo. Teško povređene mladiće su prolaznici izvukli iz smrskanog džipa i odvezli ih u bolnicu. Telo stradale tinejdžerke, zaglavljeno za volanom, izvučeno je tek kada je vozilo isečeno, a ekipa Hitne pomoći je nažalost mogla samo da konstatuje njenu smrt.

Aleksandra H.FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Aleksandra H.

U Ulici Vlade Obradovića Kamenog u Progaru, gde je živela Aleksandra H., juče je vladao muk i niko od komšija, i njenih poznanika, nije mogao da veruje da je ona stradala. Ipak, smogli su snage da Aleksandrinim najbližima ocu Dragoljubu, majci Kristini i starijoj sestri Mariji izjave saučešće i pokušaju da pruže reši utehe.

– Strašno je to što se desilo. Velika tragedija i za njenu porodicu, ali i za ceo Progar. Aleksandra se družila sa tim momcima iz komšiluka, ali ne znamo gde su bili u ponedeljak uveče i zašto je ona vozila tuđi džip – kažu poznanici porodice Aleksandre H.

Pretpostavljaju da je devojka, inače učenica četvrte godine jedne zemunske srednje škole, koja je prošle godine dobila dozvolu, želela da isproba džip.

– Bila je sitnije građe, za nju takvu nije bio džip koji je moćan i za koji treba iskustvo. Verovatno da je smatrala da može da ga vozi jer je obožavala vožnju, kao i svi njeni najbliži. Svi su dobri vozači, jednostavno, kola, motori su im u krvi. Otac je bajker, sa ženom je na motoru proputovao Evropu. I roditelji i sestra imaju automobile, pretpostavljali smo da će i Aleksandra uskoro dobiti četvorotočkaša – navode naši sagovornici.

Stanari Progara se nadaju da će se mladići koje je Aleksandra H. vozila oporaviti.

– Šest godina su stariji od nje, ali su svi tu odrasli i družili se. Domovi su im na udaljenosti od 200 metara. Kažu da su i njih dvojica u teškom stanju, valjda će se izvući – nadaju se meštani Progara.

Odšteta visoka 70.000 evra

Maletić je u pritvoru proveo tri godine i dobio je više od 70.000 evra odštete, a bio je osumnjičen da je pripadnicima zemunskog klana Dušanu Spasojeviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju pomogao da pobegnu nakon atentata na premijera Zorana Đinđića. Na suđenju je dokazano da su njih dvojica, bežeći od potere, slučajno upali baš u kuću Maletića i njega, suprugu i dvojicu maloletnih sinova tri dana držali kao taoce, dok nisu otišli dalje. Maletićeva supruga je tada bila trudna, ali je zbog šoka izgubila dete, a on je ostao bez posla.

Blic.rs