Na području opštine Bratunac srušio se helikopter, ali još nema zvanične potvrde u čijem je vlasništvu i da li ima žrtava.

U bazi Eufora za Srpskainfo je potvrđeno da se ne radi o njihovom helikopteru.

-Sve naše letjelice su u bazi. Žao nam je čuti ovako tužnu vijest – rekla je za Srpskainfo Elma Robović, portparol Eufora.

I u Helikopterskom servisu RS nam je potvrđeno da se ne radi o njihovoj letjelici.

-Spremni smo da izađemo na lice mjesta i pružimo pomoć, ako to bude potrebno – rekao je Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa RS.

Kako saznajemo, ne radi se ni u helikopteru Oružanih snaga BiH, gdje nam je potvrđeno i da je Služba traganja i spašavanja OS BiH u potrazi za nestalom letjelicom.

Nesreća se dogodila oko 12.35 časova, a helikopter je pao na veoma nepristupačnom terenu i policajci još nisu došli do lica mjesta pada letjelice zbog čega još nema detaljnijih informacija da li ima žrtava.

Kako javlja Srna, helikopter se srušio u mjestu Ravnice i to na miniranom području. Na lice mjesta su upućene ekipe hitne pomoći, vatrogasci i policija.

Kako saznaje Srpskainfo, područje gdje se sumnja da je pao helikopter pregledano je iz vazduha i nisu uočeni ostaci letjelice. Mještani su danas oko 12.30 prijavili policiji da su vidjeli kako je pao helikopter.

Kako je iz Elektrodistribucije potvrđeno za RTRS, helikopter zakačio i oštetio prenosnu mrežu. Snadbijevanje električnom energijom u tom rejonu je prekinuto.

Srpskainfo