Helikopter Vojske Crne Gore sa oznakom Gazella HN – 45M, broj 12941 srušio se danas oko 13 sati u blizini Komanskog mosta kod Podgorice, za vrijeme izvođenja redovne planirane obuke u letjenju.

Kako su naveli iz Ministarstva odbrane, u helikopteru su bili piloti, zamjenik komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, pukovnik Namik Arifović i putpukovnik Miroljub Antanasijević, referent u referatu za letačke poslove.

Pukovnik Arifović i potpukovnik Antanasijević teže su povrijeđeni i hospitalizovani su u Kliničkom centru Crne Gore.

Arifović, koji je u KKCG prebačen u nesvjesnom stanju, kako saznajemo ima teže prelome, dok je Antanasijević prošao sa lakšim povredama, odnosno ima prelom rebara.

“Ministarstvo odbrane u saradnji sa nadležnim državnim organima, preduzima sve aktivnosti u identifikovanju uzroka pada.  U toku je formiranje komisije za utvrđivanje uzroka udesa”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako su dodali, redovno će obavještavati javnost o novim relevatnim informacijama o udesu. Zakazali su konferenciju za novinare.

Kako saznajemo sa mjesta nesreće, Atanasijević je sam izašao iz letjelice, dok su Arifovića izvlačili.

Helikopter je uništen, ali se prilikom pada nije zapalio.

Mještanin Softić Rasim kazao je novinaru Dnevnih novina da je primijetio da helikopter nisko leti iz pravca Danilovgrada.

“Vidio sam da je bio na visini i poslije toga je pao. Pozvao sam komšije, odmah smo pritekli u pomoć”, rekao je on.

Na mjesto nesreće stigao je i admiral Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

Izvor: cdm.me