Policija je i zvanično osumnjičila Arsenija Stanovića (22) iz Tivta za brutalno ubistvo Anastazije Lašmanove (30), milionerke iz Ukrajine, koje se dogodilo 13. maja u Dobrot

Naime, Stanović je bivši vaterpolista i sin smjenjenog šefa Granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića, i policija za njim traga od dana kada je beživotno tijelo ukrajinske milionerke pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota. Iako je policija za njim prvo tragala kako bi ga ispitala jer se sumnjalo da je on posljednji koji je Lašmanovu vidio živu, sada je operativnim saznanjima utvrđeno da je on jedini osumnjičeni za zločin, piše Blic.rs.

MUP Crne Gore dodao je da su u saradnji sa Višim tržavnim tužilaštvom obezbijeđeni potrebni dokazi koji ukazuju na sumnju da je bivši vaterpolista ubio Lašmanovu.

Foto: Privatna arhiva

– Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A. S. 11.05.2018. došao u stan koji je A. L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga – saopšteno je iz policije.

Lašmanovoj je od siline udaraca skoro smrskana glava. Na glavi i na tijelu bile su vidljive ubodne rane, najmanje deset, najvjerovatnije nanijete nožem.

Izvor iz istrage rekao je da je prizor na licu mjesta bio stravičan i da se pretpostavlja da je pretučena pajserom i šlašom, a ubadana nožem.

Psihijatar i seksolog dr Jovan Marić, za “Vijesti” je objasnio da broj ubodnih rana i način ubistva govori o strasnom zločinu – zločinu iz strasti:

– Kad ima previše uboda nožem, kad se urade neke strašne stvari, odsječe glava…, to govori o zločinu iz strasti. Strasna sumanutost ima patološku ljubomoru, to je ozbiljna bolest. Mnogi koketiraju sa ljubomorom, ali patološka ljubomora je ozbiljna bolest, kao i erotomanija. To je strasna, patološka zaljubljenost. Čovjek nikako ne može da se otkači od osobe koju je umislio da voli, samo nju i ništa drugo. Takva osoba mora ozbiljno da se tretira i liječi, to ni malo nije lako i takvi prolaze fazu nade, fazu mržnje i fazu osvete – istakao je Marić.

Direktorka velikih kompanija

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procjenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine.

Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanija “Mimoza Group” i “Sea Trade”. Njene kompanije stoje iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mjestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Njene kompanije su i iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.

Misteriozna poruka na instagrmu

Anastasija na svom Instagam nalogu držala je neobičnu poruku u opisu svog profila i sebe.

– Znaš, zavisnost od kokaina, ne prija kao zavisnost od tebe – napisala je ona.

Otac mladića smenjen jer krije sina?

Iz Uprave policije nisu zvanično saopštili zbog čega je menadžment te institucije suspendovao šefa Ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat, Zorana Stanovića, oca mladića osumnjičenog za ubistvo.

Stanović je smijenjen dva dana nakon što je policija raspisala potragu za njegovim sinom Arsenijem, kojeg traže zbog ubistva Ukrajinke.

Izvor iz policije rekao je “Vijestima” da je rukovodstvo UP posumnjalo da Zoran Stanović danima navodno krije svog sina. Stanović je nakon otkrivanja zločina rekao medijima da će se njegov sin uskoro predati policiji kako bi ovaj slučaj što pre bio razriješen. To se međutim nije dogodilo.

Srpskainfo