Nekoliko građana okupilo se jutros pored zgrade RTRS, kod Administrativnog centra Vlade RS,  kako bi ponovo blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

Građani neprestano prelaze preko pješačkog prelaze i ne daju automobilima da prođu.

Foto: Tanja Vukomanovič/RAS Srbija

Gužva se već stvorila, javlja novinar Srpskainfo.

Vozači su se bunuli, ali pješaci nisu odustajali.

– Pokazali smo da u svakom trenutku možemo zatvoriti saobraćaj – poručuju okupljeni demonstranti, koji su saobraćaj blokirali na deset minuta.

Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija

Na protestima je i Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, kojeg je policija juče privela na parkingu kod zgrade Vlade RS gdje je zajedno sa ostalima planirao proteste.

–  Ovo poruka da nas juče nisu uplašili. Što nas više biju, mi ćemo više raditi. Sinoć sam iz stanice izašao kasno uveče odmah u 22 časa na pet minuta blokirali smo saobraćaj. Onima koji misle da će lisicama utjerati strah pokazujemo da neće – rekao je Stanivuković.

Okupljeni poručuju da je ovo pritisak na one u zgradi Vladi RS da budu oprezni sa odlukom. Dodaju da nisu htjeli da dugo zaustavljaju saobraćaj kako ljudi ne bi kasnili na posao.

Dešavanja budno prati policija.

Grupa protestanta prelazi i preko pješačkog prelaza kod Parka Mladen Stojanović, a prate ih policijska vozila.

Kako javlja novinar Srpskainfo jedan od vozača je pokušao da prođe kroz kolonu demonstranata na pješačkog prelazu i tom prilikom zamalo udario jednu djevojku.

Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija

Prema informacijama sa lica mjesta policija je došla jer djevojka tvrdi da ju je automobil koji je prolazio kroz gužvu na pješačkom udario, tj, malo zapeo.

Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija

Policija sve legitimisala sve prisutne, ali kako saznaje novinar Srpskainfo, neće niko dobiti kaznu.

Tokom protesta kod parka Mladen Stojanović, nedaleko od zgrade Vlade RS, policija je legitimisala i Draška Stanivukovića.

Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbije

Prema informacijama sa lica mjesta okupljeni su otišli do Policijske stanice u Lazarevu kako bi prijavili vozača koji je na pješakom prelazu kod parka, kako navode, prošao kroz kolonu i udario djevojku.

Srpskainfo