U stravičnoj nesreći koja se dogodila juče u poslijepodnevnim časovima u kanjonu Tijesno, u blizini Banjaluke, kombi sa više putnika, koji se kretao u pravcu Jajca, sletio je u Vrbas.

Kako smo nezvanično saznali, riječ je o radnicima koji su se vraćali kućama, a dvojica od njih su uspjela da doplivaju do obale, nakon čega im je pružena medicinska pomoć.

Kako saznajemo od jednog od učesnika ove nesreće, kombi je u rijeci završio vjerovatno nakon što je započeo preticanje.

– U jednom trenutku samo je udario u zadnji dio našeg vozila. Pretpostavljam da je krenuo da nas prestiže. Poslije toga mi smo se zaustavili – rekao je za Srpskainfo muškarac koji je upravljao “golfom 5”.

Nakon toga je, ističe, bilo jezivo vidjeti kako kombi probija ogradu i pada u hladni Vrbas.

Kako je javio reporter Srpskainfo, koji je bio na licu mjesta, vidljivi su tragovi kočenja, a kombi je odvalio bankinu i sletio u ambis.

Ubrzo su se na licu mjesta našli policija, Hitna pomoć i ronioci, koji su odmah počeli s akcijom spasavanja osobe za koju se tvrdilo da je nestala.

Očevici su tvrdili da je tijelo ostalo u vozilu, ali o tome nismo dobili potvrdu od nadležnih.

Mrak je, nažalost, prekinuo potragu, a baš u to vrijeme je dovezena i dizalica koja je u jutarnjim satima trebala da započne sa izvlačenjem vozila potonulog u rijeku.

Srpskainfo