Crnogorska policija spriječila je još jednu likvidaciju nakon što je tim Specijalne antiterorističke jedinice danas uklonio eksplozivnu napravu sa raskrsnice Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru, koja je otpala sa jednog vozila.

Policiji je u 14.50 časova stigla prijava da je na raskrsnici primijećen paket obmotan trakom iz kojeg vire žice, za koji se sumnja da je eksplozivna naprava.

“Ova eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilogama eksploziva a bila je namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela postavljanjem uz pomoć magneta uz aktiviranje na daljinu”, saopšteno je iz Uprave policije.

FOTO: Jedro.me

U Bar su nakon dojave o eksplozivnoj napravi ubrzo doputovali i stručnjaci Antiterorističke jedinice iz Podgorice, koji su naredili da se uklone sva vozila u širem okruženju mjesta na kojem se nalazi sumnjivi paket, uključujući i policijska i vatrogasna.

Takođe je naređeno da se sklone svi građani koji prate zbivanja na raskrsnici, čak i sa terasa stanova okolnih zgrada.

“Obezbjeđenjem lica mjesta i evakuacijom građana u tom dijelu naselja u Baru preventivno se djelovalo na moguće teške posljedice. Građani su udaljeni na bezbjednu distancu i profesionalni policijski tim je uspješno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu”, ističu u Upravi policije.

FOTO: Jedro.me
FOTO: Jedro.me

Izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku, a usmjerena je na rasvjetljavanje svih okolnosti događaja među kojima je svakako identifikovanje osoba koje su izradile i posjedovale improvizovanu eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebe, kao i osobe na čiju štetu je planirano izvršenje teškog krivičnog djela aktiviranjem ove eksplozivne naprave”, navode u Upravi policije.

CDM