U protekla 24 časa na području Policijske uprave Prijedor prijavljena su 3 krivična djela, 2 narušavanja javnog reda i mira i 3 saobraćajne nezgoda.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 18.09.2018. godine, oko 09,30 časova, u Prijedoru, u mjestu Gornji Orlovci, na osnovu prikupljenih saznanja i preduzetih mjera i radnji, u porodičnoj kući i pomoćnim objektima koje koristi lice M.V. (1958) pronašli su te privremeno oduzeli vojno naoružanje i to: pušku M-48, poluautomatsku pušku, dvije ručne bombe M75, jednu ručnu bombu M50 i 299 komada puščanih metaka. Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica M.V. biće podnešen izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

U odvojenim aktivnostima, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 18.09.2018. godine, oko 13,00 časova, u Prijedoru, u mjestu Srednja Lamovita, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi lice M.M. (1996), te su tom prilikom pronašli te privremeno oduzeli vojno naoružanje puškomitraljez. Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv lica M.V. biće podnešen izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, dana 18.09.2018. godine, oko 07,30 časova, u Novom Gradu,  uočili su i kontrolisali tri migranta, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno, da se radi o državljanima Pakistana, a koji su posjedovali dokumentaciju izdatu od strane Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH. Navedeni migranti upućeni su u Terenski centar za strance Bihać i Sarajevo.

Portparol PU Prijedor

Vesna Pačariz