Vladimir Đukanović, narodni poslanik u Skupštini Srbije i član Predsjedništva SNS-a analizirao je dešavanja u Republici Srpskoj, gdje je, kako kaže, sada već jasno da veliki uticaj ima sarajevska vlast u sprezi sa stranim ambasadama.

“Predsjednik Srpske Milorad Dodik juče je jasno rekao da je američka ambasadorka u BiH Morin Kormak umiješana u neka dešavanja, ali ne izostavlja ni britansku ambasadu. Upravo oni imaju veliku želju da naprave cirkus u Republici Srpskoj”, navodi Đukanović.

Ističe da ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stiže u Banjaluku i da se zbog takvih bliskih veza koje vlast u Srpskoj ima sa Rusijom, njima sprema “svilen gajtan”.

“Nisam neki “fan” Dodika, nisam ni pristalica vlasti SNSD-a, ali svakako ne podržavam one, koji imaju najveću podršku u Sarajevu”. Već sam rekao, cijeneći šta se sve sprema, kakav scenario se sprema, jasno je da je Dodik jedina relevantna snaga, koja može Republiku Srpsku da očuva, da održi odnose sa Srbijom, te sa Ruskom Federacijom”, naveo je Đukanović.

Pogledajte kompletan video:

RTRS