Šef kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da su smiješni i otužni pokušaji ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da ubijedi javnost da ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov dolazi u BiH na njegov poziv.

“Svi u Republici Srpskoj odlično znaju da je stvarni razlog posjete ministra Lavrova polaganje kamena temeljca za srpsko ruski duhovni centar u Banjaluci, s kojim ni Crnadak, niti bilo koji zvaničnik iz SDS-a ili PDP-a nema nikakve veze”, naglasio je Košarac.

On je ocijenio.da bi Crnadak trebalo da prestane da svojim smiješnim nastupima praktično unižava jednu tako važnu posjetu Republici Srpskoj, jer u Banjaluku, u Republiku Srpsku dolazi jedan od najuticajnih diplomata svijeta.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak izrazio je danas zadovoljstvo što će 16. i 17. septembra u posjetu BiH, na njegov poziv doći ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, i da je posebno zadovoljan što Lavrov dolazi u ovom mandatu Savjeta ministara.

SRNA/RTRS