Pripadnici Policijske uprave Prijedor podnijeli su danas prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz ovog grada čiji su inicijali D.S. /48/ zbog sumnje da se kao zaposleni u osiguravajućoj kući neovlašteno poslužio novcem koji mu je povjeren u radu.
Iz Policijske uprave je saopšteno da je osumnjičeni počinio krivična djela falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i posluga od maja 2016. do aprila 2017. godine.

“On je od osiguranika uzimao novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, ovjeravao uplatnice žigom pošte, dok je novac za uplate određen period zadržavao za sebe, odnosno nije ga predavao u matičnu poštu u predviđenom roku i tako se neovlašteno služio novcem u iznosu oko 2.300 KM”, navodi se u saopštenju.

Izvještaj je podnesen u nastavku akcije pod kodnim nazivom “Uplatnica”.

Tokom realizacije ove akcije u ranijem periodu, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podneseni su izvještaji protiv 10 lica, a ukupna materijalna šteta i ostvarena protivpravna imovinska korist nastala izvršenjem svih krivičnih djela iznosi 223.790 KM.