Na lokalitetu Kanal u Zenici, na prelazu preko rijeke Bosne prema firmi “Arselor mital”, ukraden je dio mosta dug oko 30 metara, saopšteno je iz kompanije “BH-gas”.

U saopštenju se navodi da je krađa uočena prilikom redovnog obilaska trase gasovoda na području opštine Zenica.

Iz “BH-gasa” ističu da je za ovaj most bio ovješen magistralni gasovod u proteklih 40 godina, od izgradnje gasovoda, kao i da se njime snabdijevaju “Arselor mital” i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

U saopštenju se navodi da su nepoznata lica u proteklim danima izrezala željeznu konstrukciju mosta i time dovela u opasnost ljude i materijalna sredstva jer na pojedinim dijelovima magistralni gasovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti bezbjednost snabdijevanja prirodnim gasom.

– Osim ugrožavanja bezbjednosti snabdijevanja, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-gasa i u njegovu rekonstrukciju firma je uložila značajna materijalna sredstva – naglašava se u saopštenju.

“BH-gas” poziva javnost da ukoliko ima bilo kakve informacije vezane za ovu krađu prijave na broj telefona +387 33 724 220.

SRNA/Srpskainfo