U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra će biti toplo vrijeme za ovo doba godine, bez padavina.

Ujutro će preovladavati pretežno oblačno sa maglom oko rijeka i po kotlinama koja će se ponegdje zadržavati dijelom prijepodneva. Tokom dana biće promjenjivo i pretežno oblačno i suvo vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iako će i dalje biti toplo, doći će do blagog pada temperature, izraženijeg na zapadu.

U centralnim i sjeveroistočnim predjelima i na jugu više će biti sunčaih intervala.

Duvaće slab istočni i sjeveroistočni vjetar, na jugu Hercegovine jugoistočni.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 12, na sjeveroistoku i jugu Hercegovine do 14, na planinama do četiri stepena, dok je najviša dnevna od 14 na zapadu do 19 na istoku, na sjeveroistoku i jugu 21 stepen Celzijusov.

Meterolozi su i i za naredne dane najavili nastavak suvog vremena, bez padavina, te temperaturu vazduha koja nije uobičajena za ovo doba godine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, samo je magle i niskih oblaka bilo po kotlinama i uz riječne tokove.

Trebinje je danas u 13.00 časova bilo najtoplije sa 24 stepeni, a Bjelašnica najsvježija gdje je izmjereno 11 stepeni.

U Srpcu i Bihaću bilo je 14 stepeni, u Prijedoru i Novom Gradu 15, u Krupi na Uni i u Sanskom Mostu 16, u Banjaluci, Doboju, na Čemernu, u Šipovu Bugojnu, Gradačcu i Livnu 17, u Mrkonjić Gradu i na Ivan Sedlu 19, na Sokocu, na Han Pijesku i u Širokom Brijegu 20, u Brčkom, Višegradu, Mostaru, Neumu, Sarajevu i Grudama 21, u Bijeljini, Zvorniku, Srebrenici, Nevesinju, Gacku i Bileći 22 i u Tuzli 23 stepena.

RTRS