Ljekari koji su juče spasavali povrijeđene u stravičnoj nesreći kod sela Donje Međurovo, u kojoj je poginulo pet osoba, a 27 povrijeđeno, kažu da su prizori na licu mjesta bili potresni i jezivi.

Jedan ljekar iz hitne pomoći, svjedočeći o jučerašnjoj nesreći kaže da mu je najteže bilo dok je izvlačio ženu koja se nalazila ispod autobusa.

– Nesrećna žena je bila zarobljena. Kada sam počeo da je izvlačim, shvatio sam da izvlačim polovinu njenog tijela, a da je druga polovina ostala zarobljena – izjavio je jedan od ljekara, rečenicu od koje se ledi krv u žilama, a koja opisuje sav užas jučerašnjeg horora kod Niša.

Podsjećamo, stravična nesreća dogodila se juče oko 7.30 sati kada je voz udario u autobus. Od siline udara, autobus se prepolovio na pola, dok je voz iskočio iz šina.

Prema ispovijesti jednog od dječaka, krv i suze su sve ono što je vidio kada je izašao iz polupanog autobusa. Koliko je situacija bila kritična, govore i povići putnika u autobusu.

U stravičnoj nesreći koja se dogodila, na licu mjesta poginulo je troje ljudi, dok je dvoje podleglo teškim povredama u bolnici tokom operacije. Među poginulima je bilo i dvoje tinejdžera, oboje od po 15 godina. Jedan tinejdžer je stradao na licu mjesta, dok je petnaestogodišnja djevojčica podlegla povredama u bolnici. U nesreći je povrijeđeno 27 osoba.

(Kurir, Blic)