U Prijedoru će sutra po šesti put biti organizovana bogojavljenska litija, a 51 učesnik plivaće za Časni krst u rijeci Sani.
Protojerej-stavrofor Ranko Maletić rekao je Srni da će se na večerašnjoj molitvi u 17.00 časova u Crkvi Svete Trojice okupiti svi članovi Organizacionog odbora manifestacije i prijavljeni kandidati.

“Bogojavljenje je veliki praznik i želja organizatora je da ga obilježimo dostojanstveno, kako dolikuje pravoslavnoj vjeri, tako da će večeras, poslije molitve i blagoslova, svi zainteresovani za plivanje u Sani potpisati izjavu da plivaju na sopstvenu odgovornost” rekao je Maletić.

On je potvrdio da će u 9.00 časova biti služena liturgija, a od 11.00 časova počinje velika bogojavljenska litija ulicama Prijedora, dok je spuštanje krsta u vodu i početak plivanja zakazan za 12.00 časova.

Iz Organizacionog odbora najavljeno je da će u programu učestvovati kulturno-umjetnička društva “Doktor Mladen Stojanović” i “Kozara”, hor oficira vojske i policije, sveštenici i predstavnici gradske uprave, a očekuju se da im se pridruže i stanovnici Prijedora.

Pokrovitelji događaja su crkvena opština Prijedor i gradska uprava.

Prethodnih pet godina sreću da prvi dopliva do Časnog krsta imao je Danijel Drljača.