UZBUNA! Jeziva igrica Momo, povezana sa ubistvima djece, stigla i u Srpsku

Zastrašujuća igrica Momo stigla je u BiH, a policija je pozvala roditelje da obrate posebnu pažnju kako bi se spriječile tragične posljedice po djecu, saznaje Srpskainfo.

Izvor blizak bezbjednosnim agencijama izjavio je da su u proteklih mjesec dana na području Federacije BiH, ali i Republike Srpske, prijavljeno nekoliko slučajeva koji se dovode u vezu sa jezivom igricom povezanom s ubistvima, posebno među mladima.

– Morbidna radoznalost ili želja da se bude popularan u društvu doveli su do toga da mnogi mladi ljudi izvode radnje u kojima žrtvuju svoje živote igrajući igricu Momo – objasnio je izvor Srpskainfo.

Na osnovu slike skulpture „ptice žene“ iz Japana, demon Momo je postao poput urbane legende na Internetu. Momo s razgoračenim očima, raščupanom kosom i jezivim osmijehom podsjeća na noćnog duha iz horor filma „Prsten“, u kojem grupa tinejdžera odgleda kasetu sa bizarnim i užasavajućim snimcima, pa bude ubijena u narednih 7 dana.

– Raspolažemo informacijama da je Momo nešto poput ranije igrice “Plavi kit”. Za sada nema težih posljedica, već su slučajevi bili vezani za prijetnje i strašenje između djece, ali se prati bezbjednosna situacija kada je u pitanju nasilje putem Interneta – objasnio je izvor Srpskainfo, dodavši kako su do sada prijavljena dva slučaja na području Sarajeva i Banjaluke.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske istakli su da su upoznati sa ovom igricom.

Psiholozi upozoravaju da slobodan pristup Internetu, ukoliko ga imaju djeca, znači puštanje u kuću najmračnijih i najopasnijih osoba.

Psiholog Aleksandar Milić izjavio je da su, zahvaljujući nekontrolisanim pristupima Internetu, i djeca u stanu prepuštena ulici.

– Mi sada sa ulice dovodimo jako opasne ljude u svoje stanove, od pedofila do raznih bolesnika. Stvari poput igrica “Momo” i “Plavi kit” roditelji trebaju ozbiljno shvatiti, te da povećaju kontrolu onoga šta im djeca gledaju na Internetu – objasnio je Milić.

Dodaje kako se u rješavanje ove problematike moraju uključiti i škole.

– Nastavnici i profesori, u zavisnosti od godišta učenika, trebaju prilagoditi predavanja i objasniti djeci kakve su prednosti, a koje su mane Interneta i svega onoga šta se tamo može pronaći – naveo je psiholog Milić.

On ističe da se ne treba u potpunosti zabraniti pristup Internetu djeci, ali da roditeljska kontrola mora postojati kako ne bi došlo do tragičnih posljedica.

Apel policije

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske takođe su uputili apel roditeljima da povećaju pažnju nad djecom koja imaju pristup Internetu.

– Jako je bitno da roditelji, odnosno staratelji nadziru djecu kada su na Internetu, upravo zbog stvari poput igrice “Momo” ili drugih – izjavila je portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

Srpskainfo

Preporuka

Nema potrebe da Avdići bilo kome odaju svoje izvor...
views 41
Glavni urednik špijunsko-obavještajnog portala Slobodna Bosna Senad Avdić, nakon što je "Avaz" objavio informaciju da je novinar Avdo Avdić pozvan da ...
Vozači protjerani zbog veza s Bosnićem vratili se ...
views 99
Tri muškarca sa područja Bužima vratili su se u BiH nakon što su protjerani iz Slovenije zbog "ugrožavanja bezbjednosti države, javne bezbjednosti i j...
Slovenija protjerala tri državljanina BiH, koji se...
views 95
Dok svijet podrhtava od najnovijih terorističkih napada domaćim bezbjednjacima važniji obavještajno - politički triler u aferi "naoružavanja selefija ...
ZLOČIN POPRIMA NOVU DIMENZIJU Maloljetnici koristi...
views 671
Stravično ubistvo starijeg bračnog para u Šumatacu kod Velike Kladuše, supružnika Salke i Fatime Đogić, poprima novu dimenziju, a dok na površinu izbi...
“NIJE PAZIO I PODLETIO JE POD LOKOMOTIVU” Stravičn...
views 937
Na pruzi u Dobrljinu, u Novom Gradu jutros oko šest sati poginuo je stariji mještanin, koji je pošao kod rodbine, s namjerom da zajedno izađu na njivu...
UŽAS U NOVOM GRADU Muškarca udario voz, na mjestu ...
views 849
U Novom Gradu jutros je poginuo muškarac kada ga je u krugu željezničke stanice Dobrljin udario voz, rečeno je u Policijskoj upravi Prijedor. Portp...