Brojne vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog uspjele su nakon nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom lokalizovati požar na pijaci Arizona.

Ovu informaciju je potvrdio dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazavši da su ekipe i dalje na terenu i da se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti da se ponovo pojavi požar.

Policija ovog kantona ne raspolaže sa podacima da je u požaru bilo povrijeđenih osoba.

Kako saznaje Klix izgorio je veliki broj objekata, a naročito oni koji se nalaze u sredini pijace. U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju pijace i betonski.
Iz firme Nova pijaca koja održava pijacu su potvrdili da su veoma potreseni ovim događajem te da ne znaju da li je požar podmetnut ili se desio nesrećan slučaj, a da je prema prvim procjenama šteta ogromna kao i prije tri godine.

Nakon što vatrogasci obave svoj dio posla prisupiće se uviđaju kojeg će obaviti dežurni tužilac Tužilaštva TK i službenici MUP-a TK.

Brojni građani i vlasnici štandova okupili su se jutros oko zgarišta nijemo posmatrajući kako gore objekti. Prije tri godine, u januaru 2016, veliki požar je zahvatio istu pijacu, a tada je izgorjelo blizu 500 štandova.

Izvor: klix.ba