Boris D. (27) iz Prijedora osumnjičen je da je provalio u privatnu kuću u Čirkin Polju i iz nje ukrao metalnu kasu sa oko 600 KM.

Naime, kako Srpskainfo saznaje, Boris je provalio u kuću prijatelja te ukrao kasicu prasicu u kojoj je sakupljan i čuvan novac za djecu.

Nakon što je primjetio da nema dječije kasice, vlasnik kuće je obišao lokalne prodavnice i benzinsku pumpu i pitao da li je neko dolazio da ukrupni novac.

Slučaj je rasvjetljen na obližnjoj benzinskoj pumpi gdje je utvrđeno da je upravo porodični prijatelj Boris dolazio i ukrupnio veći iznos sitnog novca.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da su policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, identifikovali i izvršili kriminalističku obradu osobe B.D. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je u prošlu nedelju oko 16,30 časova, u Prijedoru izvršila krivično djelo „Teška krađa“ nad porodičnom kućom privatnog vlasništva.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice nasilno ušlo u objekat porodične kuće oštećenog, koja se nalazi u ulici Nikole Luketića, te je tom prilikom iz kuće otuđilo metalnu kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu oko 600 KM-  saopštili su iz PU Prijedor.

Dodaju da su pretreseni stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni, te da su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji potiču iz ove teške krađe

– Pronađeni predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B.D. biće podnesen izvještaj za krivično djelo teška krađa – zaključuju iz PU Prijedor.

Srpskainfo