Autobus gradskog prevoza u Beogradu na liniji 20 udario je u jednu od prodavnicu na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice u Beogradu. Tri osobe su lakše povređene.

Tri osobe su lakše povrijeđene kada je autobus privatnog prevoznika udario u jednu od prodavnica u nizu oko 10 časova i 30 minuta, potvrđeno je RTS-u u Hitnoj pomoći. Mjesto nezgode je na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke.

Autobus uletio u kuću (foto:Blic / RAS Srbija)

Autobus uletio u kuću (foto:Blic / RAS Srbija)

Sve tri osobe prevezene su u Urgentni centar. U autobusu je u trenutku sudara bilo oko 20 putnika.

U prodavnici, na sreću, nije bilo nikoga.

Prije nego što je udario u prodavnicu, vozač autobusa je udario u automobil marke “jugo”, čiji je vlasnik u tom momentu bio u jednoj od prodavnica.

Tri ekipe hitne pomoći su na terenu, kao i saobraćajna policija.

Autobus uletio u prodavnicu (Foto: kurir.rs)

Autobus uletio u prodavnicu (Foto: kurir.rs)

– Autobus je u jednom trenutku prosto podivljao, počeo je nekontrolisano da se kreće, skoro 100 kilometara na sat. Kako nikako nisam mogao da ga zauzdam i zaustavim, gledao sam gdje će biti najmanja šteta, udario sam neki parkirani automobil i praktično se zakucao u kuću – rekao je vidno potresen vozač autobusa Dragoslav K.

Ovaj teški saobraćajni incident, koji se jutros dogodio u Ustaničkoj ulici, samo pukom srećom se nije završio tragično.

– Bilo je zeleno svjetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Poslije sam mogao da biram ili da se zakucam u kuću ili da “pokupim” ljude –  rekao je za “Blic” vozač autobusa koji je još u šoku.

Autobus na liniji 20 se kretao iz pravca Bulevara kralja Aleksandra i kada je vozilo podivljalo, vozač je praktično imao samo dve solucije: da krene nizbrdo i dobije dodatno ubrzanje, ali i naleti na veoma prometnu saobraćajnicu prepunu pješaka, ili da ide uzbrdo i pokuša da uspori i negdje se “prinudno zaustavi”.

Ovaj mlađi vozač odabrao je drugu opciju i praktično ljudima “ušao u kuću”. Međutim, na taj način spasio je oko 15-ak putnika koliko ih je bilo u vozilu, ali i pješake na ulicama i vozače u okolini.

Kako je i sam vozač ispričao, svi vjeruju da je do nesreće došlo zbog čuvene iberture ili iberturaže koja dovodi do nekontrolisanog ubrzanja autobusa.

RTS