Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak djevojčice iz Barajeva A.M. (15) koja je već pretrpila nasilje u dvorištu škole u Barajevu. Ovoga puta, istu djevojčicu brutalno zlostavlja takođe njena vršnjakinja, ali van školskog okruženja, a video možete pogledati OVDJE.

Kako je Blic pisao, na društvenim mrežama ove sedmice osvanuo je snimak vršnjačkog nasilja na kojem se vidi kako dvije učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vrijeme druga djeca smiju.

Na snimku se, takođe, vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu udara žrtvu po glavi, šamara i prijeti joj da će “proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci. Druga djevojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala djeca dobacuju psovke.  Žrtva A.M. i jedna od nasilnih djevojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvezdare.

 

 

 

Dan pošto se pojavio snimak jezivog vršnjačkog nasilja u Barajevu, na kom se jasno vidi i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare, majka maloljetne žrtve skupila je snagu da progovori. Vidno potresena, zahvalila je svima koji su bar stali u odbranu njenog djeteta.

– Htjela bih da se zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dijete. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je – rekla je majka maltretirane djevojčice.

Ona je dodala da je zahvalna svima koji su objavili snimak, kako bi se konačno stalo na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih.

– Najteže mi je kao roditelju što je to moje dijete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmjerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju – dodala je majka maltretirane djevojčice.

Po nalogu tužilaštva za maloljetnike, policija je podnijela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

Srpskainfo